Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Anti-slip

Traprenovatie

Een trap zonder glijgevaar
Een trap kan een behoorlijk gevaarlijke plek zijn in je huis. Wanneer een trap afgesleten raakt ontstaat er glijgevaar. Wanneer jij je trap gaat opknappen of renoveren doe je er goed aan om anti slip aan te brengen. Dit kan op meerdere manieren. We hebben de diverse methodes voor je toegelicht.

  • Antislip lak. Heb je een geschilderde trap die met trappenlak is geverfd dan zal het oppervlak behoorlijk glad aanvoelen. Je kan hier wat aan doen door de bovenkant af te werken met een laag antislip lak. Koos je voor een alles in een lak van een professioneel merk dan zit hier al antislip doorheen. Houd er rekening mee dat deze lak er doorgaans alleen in het wit is. Heb je een andere kleur gekozen dan koop je een aparte pot antislip traplak. Deze is ook als huismerk verkrijgbaar.
  • Heb je een trap die bijvoorbeeld met tapijt is gestoffeerd dan kan je ervoor kiezen om in combinatie met het tapijt trapneuzen te laten plaatsen. Trapneuzen zijn er in meerdere versies. Zo zijn er rubberen trapneuzen die van zichzelf een antislip werking hebben. Daarnaast zijn er echter ook trapneuzen met een enkele of een dubbele antislip functie. Deze laat je voor de veiligheid plaatsen door een stoffeerder in combinatie met het stofferen van jouw trap.
  • Overzettreden met antislip. Overzettreden van laminaat of natuurlijk hout kan je bestellen met een ingebouwde antislip strip. Deze zit in de trede gefreesd waardoor er nauwelijks hoogteverschil in de treden ontstaat. Denk eraan dat je dit specifiek bestelt wanneer je de treden koopt. Bespaar hier niet op. Eenmaal geplaatst kan je niet meer zo netjes een antislip strip laten bijplaatsen.
  • Antislip tape. Heb je al een renovatie laten uitvoeren maar wil je alsnog antislip op de treden hebben dan kan je dit alsnog achteraf aanbrengen. Dat doe je met antislip tape. Het tape koop je op een rol wat je met een kleefstrook aanbrengt op de treden.

 

 

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten