Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Traprenovatie-info.nl
Traprenovatie-info.nl

Trapwangen

 

Functioneel of verfraaiend
Bij een traprenovatie is het de moeite waard om naast de traptreden ook de trapwangen onder handen te nemen. Bij trapwangen moet je denken aan de zijkanten van de trap. Dit is in behoorlijk wat gevallen een lange baan die meeloopt met de trap. Deze baan zorgt ervoor dat de muur niet zal beschadigen. Naast deze praktische functie kan je trapwangen ook gebruiken om de trap te verfraaien. We hebben beide zaken belicht.

Functionele trapwangen
Trapwangen die voornamelijk functioneel zijn hebben de volgende eigenschappen.

  • In dit geval kan je ervoor kiezen om de trapwangen die je nu hebt te schilderen. Controleer eerst goed of er geen beschadigingen in het materiaal zitten. Zitten er beschadigingen in de trapwangen, repareer deze dan eerst voor het mooiste resultaat. Schuur de trapwangen licht op, vul met plamuur de beschadigingen en schilder in twee lagen de trapwangen over.
  • Je kan ervoor kiezen om de trapwangen te (laten) voorzien van plaatmateriaal in de print van de trap zelf. Op deze manier krijgt jouw trap een heel chique uitstraling. Dit is een kostbare manier om je trap te renoveren met trapwangen. Laat dit altijd doen door een specialist om tot een mooi foutloos resultaat te komen.

Verfraaiende trapwangen
Trapwangen kan je ook kiezen om jouw trap een stukje toegevoegde waarde te geven. Dat doe je met onderstaande manieren.

  • Een print. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een tegelprint op de trapwangen geef je jouw trap een speciale uitstraling. Het wordt een blikvanger.
  • Trapwangen lenen zich bij uitstek om er spotjes in te verwerken. Je kan dan kiezen voor spotjes met een dimmer maar je kan ook kiezen voor spotjes die met een bewegingssensor werken. Op deze manier wordt jouw trap een stuk veiliger. Met een dimmer voeg je een extra stuk sfeer toe aan jouw trap.

 

Offertes voor een traprenovatie ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende trapspecialisten